Jednym z moich ulubionych smakołyków jest deser, który kiedyś przywiozła z Koszalina moja ciocia Asia. Przepis jest bardzo prosty, a to niebiańskie ciasto rozpływa się w ustach niczym chmurka lub słodka, miękka podusia.
Jak byłam młodsza, zawsze namawiałam mamę aby przyrządzała o jedną blaszkę więcej bo nie mogłam się nim najeść.
Zapraszamy :)
Składniki:
1 opakowanie herbatników
śmietana 30% / 250 ml
masa kajmakowa
kakao gorzkie do posypania
biszkopty 1 opakowanie
krem karpatka instant ( + mleko)
Śmietanę kremówkę ubić na sztywno i dodać 2 łyżeczki cukru lub nie dodawać go wcale ( w zależności od tego czy lubicie bardzo słodkie ).
Składniki na blasze kłaść kolejno :
1. HERBATNIKI
2. krem karpatka
3. HERBATNIKI
4. pół puszki kajmaku
5. biszkopty
6. bita śmietana kremówka
7. kakao ( do posypania na wierzch )
Smacznego :) !!!
To ciasto zawsze znajdzie kredki, by pokolorować Wasze podniebienie <3
Komentarze
Prześlij komentarz