Słodka podusia cioci Asi

Jednym z moich ulubionych smakołyków jest deser, który kiedyś przywiozła z Koszalina moja ciocia Asia. Przepis jest bardzo prosty, a to niebiańskie ciasto rozpływa się w ustach niczym chmurka lub słodka, miękka podusia. 

Jak byłam młodsza, zawsze namawiałam mamę aby przyrządzała o jedną blaszkę więcej bo nie mogłam się nim najeść. 


Zapraszamy :) 


Składniki: 

1 opakowanie herbatników

śmietana 30% / 250 ml

masa kajmakowa

kakao gorzkie do posypania

biszkopty 1 opakowanie 

krem karpatka instant ( + mleko)

Śmietanę kremówkę ubić na sztywno i dodać 2 łyżeczki cukru lub nie dodawać go wcale ( w zależności od tego czy lubicie bardzo słodkie ).


Składniki na blasze kłaść kolejno :

1. HERBATNIKI

2. krem karpatka

3. HERBATNIKI 

4.  pół puszki kajmaku

5.  biszkopty

6.  bita śmietana kremówka

7.  kakao ( do posypania na wierzch ) 



Smacznego :) !!! 

To ciasto zawsze znajdzie kredki, by pokolorować Wasze podniebienie <3 
















Komentarze