Mus jabłkowy z babcinej działki

 







    Czasami, popadając w wir pracy i codziennych zobowiązań zsuwamy na boczny tor nasze pasje, które wypełniają nasze serca pozytywną energią. To w jakim pędzie żyjemy, w zasadzie zależy od nas samych, ale czasami po prostu brak nam czasu, by oddawać się całkowicie pasjom. To nas wypełnia i przypomina nam, jak bardzo dobrze się przy tym czujemy i kim jesteśmy. Dziś mus jabłkowy, prosto z babcinej działki. Cały proces jest prosty, ale wypełnił nas ogromnym szczęściem. Zbieranie jabłek, aktywność na świeżym powietrzu - a wynikiem tego jest pyszny mus jabłkowy, którym możecie się dzielić z najbliższymi :) 


    1 -2 kg jabłek obieramy ze skórki i pozbywamy się nasion. Duży garnek zalewamy do połowy wodą i gotujemy jabłka aż będą miękkie. Dodajemy około 5 - 6 łyżek miodu, w zależności od tego, kto lubi słodsze.  Przecedzamy wszystko do słoików i stawiamy je do góry dnem (do wystudzenia) :) Tego musu możecie używać do deserów, ciast albo po prostu rozkoszować się jego smakiem :) 

  Dziś kawałek serca oddajemy naszej ukochanej Ilonie, która codziennie wypełnia nasze dni pozytywną energią :)  Przy takiej osobie jak ona, każdy dzień jest piękny i pełen uśmiechu :) 


Ilonka, dla Ciebie podziękowania w formie niecodziennej, za to że jesteś :) <3 





 

Komentarze